SJUNG MED OSS PÅ PETTSONS GÅRD

 

 

 

Affisch

 

 

En stor härlig jubileumsföreställning med massor av sång och musik tillsammans med Pettson och Findus och hönorna och en massa andra djur.

 

I år är det 25 år sedan Bröderna Sluts första musikteaterföreställning med Pettson och Findus, samtidigt som Sven Hedman fyller sjuttio år. Då firar vi i sommar med en stor jubileumsföreställning med sex glada musiker/artister på scenen, där du inte bara får träffa Pettson och Findus utan även alla hönorna, Gunnar Grävling, Gäddan Gert och tjuren Sture m fl.

 

Det är en verklig familjeföreställning med mycket allsång och publikmedverkan. Och du kan känna igen dig i och mysa med Sven Nordqvists populära figurer i alla äventyr och påhitt.

 

Från 1992 gjorde Bröderna Slut sex olika föreställningar, som de under fjorton år turnerade runt hela Sverige med, och Sven Hedman som spelade Pettson, gjorde sammanlagt 70 sånger  Därefter fortsatte Sven att turnera med sångerna på egen hand i flera år, de senaste fyra åren tillsammans med Fanny Wistrand som gjort succé som en perfekt, sprallig Findus.

 

Sommaren och hösten 2017 är de förstärkta med två erfarna hönor från Bröderna Sluts dagar: På bas Jan Dahlqvist, som också spelat in alla Pettsonsångerna genom åren, och den mångsidige Bengt Kyllinge på sax. Samt två nya pigga musikaliska hönor från gruppen Bicycle Beat.

 

Målgrupp: Barn 5-9 år och familjer

Speltid: ca 60 minuter

 

Medverkande:

Sven Hedman: Pettson. Gitarr och munspel

Fanny Wistrand: Findus. Ukelele

Bengt Kyllinge: Hönan Prillan och Gunnar Grävling. Saxofon och gitarr

Jan Dahlqvist: Hönan Barbro och Gäddan Gert. Elbas, gitarr och trombon

Johan Axelsson. Hönan Sivan och Gustafsson. Saxofon, klarinett och gitarr

Mårten Pella: Hönan Vivan och tjuren Sture. Cykel och annan percussion

 

 

Föreställningen ges med tillstånd av Drakens Teaterförlag.

 

 

PRIS: 36 000 kr + resor

 

KONTAKT: Sven Hedman 072 727 5155

                      slutprodukter@telia.com